Бочарова О. Спосiб виробництва томатопродуктiв/ Пат. 40251А України А23L1/212 .– Бюл. № 6. – 2001
Бочарова О, Грiшин М.О .Спосiб виробництва купажованих сокiв/Пат.42240А України А23L2/02. – Бюл. № 9. – 2001
Бочарова О, Грiшин М.О.Спосiб стабiлiзацiї окислення антоцiанiв пплодових сокiв Пат. 50617А України А23L2/02. – Бюл. № 10. – 2002
Бочарова О Спосiб визначення натуральностi плодових сокiв Пат. 63012 України G01N27/26, А23L2/02. – Бюл. № 1. –2004
Бочарова О Грiшин М.О., Бахмутян Н.В.,Чабанова О.Б. Спосiб купажування плодових напiвфабрикатiв Пат. 4562 України А23L2/00. – Бюл. № 1. – 2005
Бочарова О Грiшин М.О.Спосiб визначення вмiс-ту антоцiанiв в рiдких харчових системах Пат. 5441 України А23L2/00, G01N27/26. – Бюл. № 3. – 2005
Бочарова О, Герега К.М., Решта С.П., Калаянова О.М.,
Спосіб встановлення факту уведення бензоатів в плодовий сік Пат. 77811 України G01N30/00, G01N33/00. – Бюл. № 2. – 2013
Бочарова О.В., Боброва І.С. Спосіб визначення натуральності соків, які містять антоціани Пат. 76544 України А23L2/02. – Бюл. № 1. – 2013
Бочарова О.В., Боброва І.С. Cпосіб визначення натуральності соків, які містять антоціани Пат. 106625 України A 23 L 2/02; G 01 N 33/02.- Бюл. №15. – 2014