Практика студентів кафедри у Німеччині

У період з 25.01.2021 по 10.04.2021 студенти Ⅳ курсу Одеської Національної Академії Харчових Технологій проходили практику у Німеччині на підприємстві Allfein Feinkost GmbH &Co.KG, що знаходиться у місті Лааге за адресою AmWiesengrund 1 18299 Laage-Kronskamp. Головний офіс Allfein Feinkost розташовано у німецькому містечку Лоне. Загалом компанія містить потужності у 4 містах країни: Лоне, Данненберг, Лааге, Цербст. Філіали у різних містах виготовляють схожу продукцію, але зустрічаються і відмінності.
Allfein Feinkost GmbH & Co. KG спеціалізується на виробництві високоякісних фірмових страв зі свіжої та замороженої птиці. Allfein Feinkost GmbH & Co. KG. є дочірною компанією підприємства Wiesenhof, що входить до складу PHW Group. «PHW-Group» — міжнародна німецька сільськогосподарська компанія. Одна з найбільших компаній в німецькій харчової промисловості. Штаб- квартира компанії знаходиться в селі Рехтерфельд, в районі Фехта, на півночі Нижньої Саксонії.
Інші області бізнесу включають харчування тварин і здоров’я тварин, а також харчування людей і здоров’я людини в групі з більш ніж 35 незалежних дочірніх компаній. PHW Group є однією з найважливіших компаній в Нижній Саксонії і однією з найважливіших компаній сільськогосподарської та харчової промисловості Німеччини. За тримісячний термін практики на заводі студенти мали можливість покращити практичні навички працюючи на м’ясокомбінаті, матеріально- технічна база якого представлена німецьким марками. Проходячи практику на підприємстві студенти працювали на всіх лінія та операціях, починаючи з прийомки сировини та закінчуючи зберіганням і відправкою готовою продукції до точок реалізації.
Окрім роботи, студенти мали час на подорожі, але в умовах пандемії корона вірусу здійснювати мандрівки досить важко, наявні деякі перепони: необхідність здачі тестів та обсервація, застереження не покидати зону радіусом 20 км, інші. Загалом, подібні практики це гарна нагода для пізнання внутрішніх процесів виробництва на всіх етапах, набуття досвіду і можливість у майбутньому передати його вітчизняним виробникам.

IMG-8a013fbf302027f8617bac1566c6c067-V