Розробки

У 2011 році розроблена Товарознавча оцінка нових видів збагачених екструдованих зернових продуктів. Автори: Мардар М.Р., к.т.н., доц. Валевська Л.О., к.т.н., ас.

Основні характеристики: Запропоновано нові види екструдованих зернових продуктів:

– «Успіх» – екструдована пшенична та кукурудзяна крупа з включенням яловичої печінки, вітамінно-мінеральної суміші, кухонної солі і суміші прянощів;

– «Радість» – екструдована пшенична та кукурудзяна крупа, збагачена яловичиною, вітамінно-мінеральною суміш, кухонною сіллю і прянощами.

Суть розробки: Полягає у збагаченні екструдованих зернових продуктів білком, вітамінами, макро- та мікроелементами.

У 2012 році розроблено оптичний спосіб оцінювання безпечності попкорну (автори доц.. Бочарова О.В., доц. Єгорова А.В., студ. Герко Г.). Встановлено принципи розроблення концентрованих томат-продуктів (соусів, кетчупів, паст) високої якості, що базуються на врахуванні неоднорідності знаходження небезпечних речовин в рідкій фракції та м’якоті томатної маси (автор доц. Бочарова О.В.).

У 2013 році встановлено принципи прогнозування безпечності соків, які містять стабілізатори (бензоати), які базуються на встановленні величини стандартного редокс-потенціалу речовин плодів та оцінюванні термодинамічної можливості протікання реакції відновлення бензойної кислоти до толуолу в плодових соках. (Автори:доц. Бочарова О.В., доц… Решта С.П., студ. Калаянова О., Герега К.).

У 2014 році розроблено формулу стилю нової лінійки ігристих вин, запроваджену наПрАВ «ОЗШВ» для локальних білих столових вин. (Автор- Ткаченко О.Б.).

У 2015 році розроблена нова лінійки локальних білих тихих столових вин, запроваджену у ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» (Автор- Ткаченко О.Б.).